Friday, December 12, 2008

as-syaima kira utang abi

as-syaima suka sgt main ngan jari2 dia mcm nih tau..kalu balik umah tok ma sokmo tok ma cakap syaima dok kira utang abi..hehe..masa ummi blajar aitu lecturer bitau bby2 baya syaima nih baru perasan dgn kehadiran jari2 dia n baru tau jari2 dia boleh digerak kan thats why dorang teruja sgt dok main ngan jari2 tuh..as-syaima kalu main ngan jari2 dia nih kdg smpai nk terjuling2 bijik mata..riso ummi nengok nyess..hehe..
ish ish ish..byk btol utang piutang abi yg adik tolong kira kan ehh..hehe..

as-syaima dah pandai meniarap


adik syaima dah start meniarap..hehe..sebenar nya dah lama syaima pndai meniarap cuma ummi asyik lupa je nk tangkap gmbo dia meniarap..hehe..haaa..yg nih ummi x lupa sbb masa syaima meniarap ni ummi btl2 tgh pegang kamera..( dok tangkap gmbo simut n baju2 yg ummi nk jual tuh laa)..huhu..syaima mula pndai meniarap masa umo dia cukup2 4bln 1/2..hanzalah aitu ummi x ingat dah masa umo baper start meniarap..haiyaaaa anak baru 2 ummi dah lupa..nnti lagi ramai lagi laa ummi lupa ehh..hopefully x laa..hehe..anyway..congrats as-syaima nisrina..horeyyyyy!!!

hanzalah wat antu..

hahaha..pix nih ummi yg snap..hanzalah tgh wat antu nih..x paham ummi bila wat mata gitu pon leh jadi antu kan..hehehe..mcm2 budak2 nih..dia wat gini konon2 nk takut kan ummi laa..ayooyoooo...soooo takuttt...hehe..

Thursday, November 27, 2008

model2 majalah..huhu














ummi sebenarnya baru pndai wat cover nih..hehe..sbb tuh ummi pon wat byk2..hahaha..klakor je kann..abi kata apa2 ntah ummi pon..huhu..dah macam reporter lak aku rasa bila siap kan cover majalah byk2 gini..hahaha..














hanzalah main hujan




pix nih ummi amik masa hanzalah dok suka sgt main ujan kt umah tok ma..actually dah byk kali dia mintak nk mndi ujan tp ummi x bg..ntah mcm mana sekali tuh ujan turun trus dia g mndi..x dek nk mintak2 ngan ummi dah..sabo je laaa..ummi tgk2 kt luar dia dh dok tergedik2 dalam ujan tuh..apa yg ummi nmpak hanzalah seronot sgt..thats why ummi pon x jd nk marah..lps dia mndi ujan nih ummi mndikan dia ngan air panas dekat satu baldi..takut gak dia demam..mujur dia x demam..jgn blk mlake bila ujan dia mintak nk mndi lagi sudah laa...penat akak nk jaga dia dok mndi dalam ujan tuh..huhu..anyway ummi pon hepi bila tgk hanzalah hepi..yg x hepi nya bila ummi kena bebel ngan abi sbb bg hanzalah mandi ujan..huhu..


bukit tinggi resort












sabtu lepas ummi, cik nie n cik su g bukit tinggi bwk hanzalah, syaima n anak cik na auna g bukit tinggi resort jenjalan..ini dah kali ke 3 rasa nya ummi g bukit tinggi..seme pix kt atas masa kt taman arnab..suka sgt dorang dpt pegang arnab..hehe..

Sunday, November 23, 2008

new pix of dik syaima


horeyyy..nih pix terbaru as-syaima..cik su yg snap pix nih sbb nk test hset dia baru beli..hehe..cik su kata ngade je muka ass-syaima dlm gmbar nih..hehe

Monday, November 10, 2008

scarf baru adik syaima..





asyaima berposing ngan scarf baru..hehe..ummi beli kt pasar malam je scarf nih..tu pon as-syaima mcm x nk pakai je..dia rasa rimas kot..huhu

Saturday, November 8, 2008

pak aji kecik




abi yg snap gmbar hanzalah nih sbb abi nk email gmbar hanzalah kt junior abi masa kt mrsm kuala berang..bkn main lagi posing hanzalah pon..mcm malu2 pon ye jugak..hehe
ummi tgk hanzalah mcm budak besar dlm gmbar nih..

as-syaima 3bln ++





as-syaima dh 3bln lebih masa ummi snap gmbar nih..dh besar n gumuk kan..pipi pon gumuk mcm pipi abang jugok..hehehe..
gmbar yg ummi snap ni mas dia tgh tdo..sokmo dok ingat nk snap gmbar masa dia x tdo..hehehe..next time ummi tempek kt sini gmbar as-syaima x tdo eh..

Friday, October 31, 2008

jom tgk gajah...yahuuuu






hanzalah g tempat perlindungan gajah kt lanchang, cik nie bwk hanzalah g sana ngan pakcik n cik su..ummi x g sbb masa nih ummi dlm pantang..hehe..bdk2 kt blakang hanzalah tuh kawn baru yg dia jumpa kt sana laa kot..hehe..hanzalah kn friendly sesangat..sama mcm ummi dia..huhu
suka sgt hanzalah dpt tgk gajah byk2..hanzalah mmg suka sgt gajah..kalu ummi surf internet asyik suh bukak gmbar gajah je..abi kena beli sekor gajah nih bg present kt hanzalah..hahahaa

hanzalah ngan buku n kolam






gmbar2 hanzalah yg nih seme ummi jumpa dlm camera abi..abi laa yg snap nih..hehe..anak x pakai baju dia snap jugok..huhu..hanzalah dok baca buku dia laa tuh..buku nih abi beli satu set lebih kurang dekat 3k rege dia..kalu hanzalah x jadi engineer jugak mcm abi x tau laa ummi..dh beli buku ngalah kan org blajar kt u..hehehe..
gmbar dlm kolam tuh masa baru2 beli kolam tuh..ummi n abi g giant beli kolam tuh kt dia..sbb nya hanzalah asyik nk g mndi umah jiran sebelah mndi kolam anak dia..ummi pon ajak laa abi g beli..kolam nih pon hanzalah suka mndi masa mula2 beli je pas tuh jarang2 dh dia masuk dlm kolam nih..kalu sepupu2 dia dtg baru laa guna blk kolam tuh..

office hour abi..



gmbar nih abi yg suh ummi tempek dlm blog ni..hehe..nk glemer laa tuh..huhu..abi kata dia saja snap gmbr kt opis nih sbb nk suh ummi letak dlm blog..klakor plk ummi rasa..sbb biasa nya abi malu sgt kalu ummi nk tempek gmbar dia dlm blog..nih gmbar abi kt kabin petronas..baru lagi kot gmbar nih sbb abi pon baru je masuk projek nihh..

Thursday, October 23, 2008

comey nyer pakai tudung



hehe..cik nie yg tangkap gmbar nih..masa nih kt umah tok ma..comey je kn hanzalah pakai tudung n purdah arab tuh..hehe..masa nih hanzalah kecik lagi..ummi jumpa gmbar nih so ummi tempek je laa kt sini..anyway, u're sooooo sweeetttt bebehhhhh...

welcome as-syaima nisrina





jeng jeng jeng..ni pix my daughter..as-syaima nisrina bt hafizul izzi..hehee..syukur alhamdulillah lps allah bg ummi bby boy aitu nih allah bg ummi bby gurl laa plakk..
as-syaima lahir kt pusat perubatan kohilal, taman melawati..abby abadi pon bersalin kt sini jgk tau..hehe..as-syaima lahir 18hb julai 2008 kul 10:33 am n berat as-syaima 2.4kg je..kecik sgt ummi tgk dia masa tuh..
nih gmbar2 dia masa mula2 lahir..kalu x silap ummi gmbar2 nih cik nie yg snap guna tpon dia sbb masa ummi bersalin tuh cik nie pon ada jugak kt sana..hehe

my dearest suzy

nih kawan ummi..azlin suzilah..ummi saja letak pix dia suh dia rasa glemer skit..huhu..ummi x ingat nk tanya suzy kt mana dia tangkap gmbar nih..tp yg ummi tau dorang seme pakai baju raya..hehe..may u'r happiness till the end suzy..

Wednesday, October 22, 2008

kak ngah (amirah balqis)







nih anak along ummi yg no 2..amirah balqis..ummi tempek pix kak ngah ni sbb hanzalah suka sgt kt kak ngah nih..skit2 kak ngah, skit2 kak ngah..asyik ajak ummi g umah kak ngah je..dlm ramai2 sepupu hanzalah yang nih sorang je yg rajin layan hanzalah..hehe



kete abi accident

accident nih masa ummi n abi nk blk raub smbut raya haji..masa tuh ummi tgh peknen kan hanzalah 4bln..accident nya kt tmn melati ampang..kete depan kete abi brek mengejut pastuh bila abi brek jugak kete blakang langgar kete abi nih..huhu..terkejut jgk ummi masa tuh..yer laa owang tgh peknen kn..abi plakk terkejut sbb masa nih baru 3bln pakai kete baru dh accident laa plakk..hehe

anak abi dah besar laaa..


hanzalah dh besar..hehe..n dh blh masuk geng abi..bkn main lagi dia ek..